Përgatiti Elvis Maloku
Misri vazhdon të jetë numër një për të mbajtur konstante nivelin e kolesterolit në gjak, pasi ul ndjeshëm grafikun e yndyrës në gjak.
Ai luan rol në prodhimin e energjisë trupore tek njeriu.
Misri është një burim i vërtetë proteinash dhe vitaminash.
Në një studim të bërë me meshkuj të cilët kishin kolesterol të lartë, pas një trajnimi me produkte misri, si dhe me ushqime të varfra në yndyrë, u arrit në rezultate mjaft të kënaqshme.
Misri gjithashtu është burim energjie sepse përmban vitaminat A, E dhe B dhe mineralet si fosfor, magnez, mangan, zink, hekur dhe bakër, por ka edhe gjurmë të përmbajtes të selenit.
Të gjitha këto janë të domosdoshme për njeriun.
Në vendin tonë përdorim të veçantë ka zënë buka e misrit dhe gjithmonë është rekomanduar për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni.
Rezultatin më të mirë e jep nëse konsumohet me kos, i cili duhet të ketë sa më pak përmbajtje yndyre.